Denk, praat en beslis mee!

­

Logo Adviesraad Sociaal Domein Ermelo

Hoe inclusief is Ermelo?

De Adviesraad Sociaal Domein organiseert op 18 en 25 mei in de Koffiecorner van de Hema een ‘Luisterontbijt’ voor de inwoners van Ermelo.

De leden van de adviesraad luisteren tijdens dit ontbijt onder het genot van een kopje koffie en een broodje graag naar de mening en ervaringen over onderwerpen die te maken hebben met ‘Meedoen in Ermelo’, oftewel de inclusieve samenleving. Volgens het VN-verdrag over inclusie dat vorig jaar is ingegaan, zou iedereen een zo normaal mogelijk leven moeten leiden, of er nu sprake is van een beperking of niet. Ermelo is hierin een zogenaamde ‘koploper’-gemeente, en zou daarom voorop moeten lopen op het gebied van participatie van mensen met een beperking.
Wat merkt u als inwoner van Ermelo daarvan? Klopt het dat iedereen ‘zonder drempels’ mee kan doen met alle activiteiten?

Ervaringen

Zijn alle openbare gebouwen in Ermelo goed bereikbaar en toegankelijk? Kan iedereen zich goed verplaatsen? Is het duidelijk waar je hulp en zorg kunt regelen als je dat nodig hebt? Wordt ieders stem in Ermelo gehoord en serieus genomen? Tijdens het Luisterontbijt luisteren de leden van de adviesraad graag naar uw mening en ervaringen over deze vragen en meer. Heeft u iets belangrijks in te brengen of wilt u uw verhaal graag kwijt? Schroom niet en schuif aan op zaterdag 18 mei en 25 mei in de Koffiecorner van de Hema. Het ontbijt is er tussen 8.30 en 10.

Top